ΚΑΙΡΟΣ · LIVE21.7°CΣχεδόν αίθριος43% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Προειδοποίηση Μπουένο: Καταστροφή η είσοδος του NBA στην ευρωπαϊκή αγορά

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Προειδοποίηση Μπουένο: Καταστροφή η είσοδος του NBA στην ευρωπαϊκή αγορά

Προβληματισμό για το ενδεχόμενο να μπει το NBA στην ευρωπαϊκή αγορά του μπάσκετ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Euroleague, Τσους Μπουένο. Η συνύπαρξη δύο ανταγωνιστικών διοργανώσεων, επισήμανε, μπορεί να φέρει κατακερματισμό στο ευρωπαϊκό μπασκετικό τοπίο.

Ενώ το NBA εργάζεται πάνω στην Ευρώπη και στο NBA Europe, η Euroleague τηρεί επιφυλακτική στάση απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας λίγκας. Μια τέτοια εξέλιξη, εκτιμά, θα μπορούσε να οξύνει τον ανταγωνισμό και να πλήξει τη συνοχή και τη δυναμική του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Όσα δήλωσε ο Μπουένο για το NBA

Μιλώντας στο Reuters, ο Μπουένο είπε ότι αν αποφασίσουν να εισέλθουν στην αγορά, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφή. Το γνωρίζουν εκείνοι και το γνωρίζει η Euroleague, η οποία δεν θέλει κάτι τέτοιο.

Μετά το Κόμο έγιναν ορισμένες συζητήσεις και η θέση των ιδιοκτητών ήταν πολύ σαφής. Η Euroleague, πρόσθεσε, θα είναι πάντα ανοιχτή να ακούσει και να μιλήσει με το NBA για οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία, εφόσον όμως αυτή έχει νόημα για την ίδια.

Οι τηλεφωνικές γραμμές μένουν ανοιχτές. Αν κάτι δεν έχει λειτουργήσει ως τώρα, ίσως υπάρξει κάτι που να μπορέσει να λειτουργήσει στο μέλλον, συνέχισε, σημειώνοντας ότι η EuroLeague θα γνωστοποιήσει στα μέσα Νοεμβρίου τις νέες ομάδες που θα ενταχθούν στη διοργάνωση.

Το σχέδιο για άνοδο του αριθμού των ομάδων στις 24 περιλαμβάνει πέρασμα σε μοντέλο βασισμένο σε franchise. Η συνολική αξία των αδειοδοτημένων συλλόγων της Euroleague προβλέπεται να τριπλασιαστεί και να φτάσει τα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ, από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ που εκτιμώνται σήμερα.

Με τη διαδικασία των franchise, ανέφερε ο Τσους Μπουένο, οι αυτάρκεις ομάδες θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία και όχι τη μειοψηφία, όπως συμβαίνει τώρα. Σε πέντε χρόνια, με αυτή την επέκταση, εκτίμησε ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα μπορούσαν να είναι οικονομικά βιώσιμοι.

Δεν θεωρεί πιθανό οι ομάδες της Euroleague να αποχωρήσουν για να ενταχθούν στο NBA Europe, καθώς οι κίνδυνοι θα ήταν πολύ μεγάλοι. Δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Οι ομάδες, είπε, θέλουν να είναι μαζί και να δρουν από κοινού. Αυτό ακούει ο ίδιος και αυτό άκουσαν στη Λίμνη Κόμο από όλους. Αν κάποιος είναι διχασμένος, χάνει αξία και, στη συνέχεια, ορισμένα οφέλη τρίτων. Περισσότερος κατακερματισμός είναι κάτι που δεν θέλουν. Θα είναι, πρόσθεσε, κακό για το μπάσκετ.

Αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που θα είχε για τις ομάδες ενδεχόμενη αποχώρηση από την Ευρωλίγκα, ώστε να ενταχθούν στο NBA Europe. Αν θελήσουν να φύγουν, εξήγησε, υπάρχει ποινή που μπορούν να πληρώσουν, ενώ οι σύλλογοι μπορούν επίσης να ζητήσουν ατομικές αποζημιώσεις. Θα χάσουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ και πλέον που έχουν σε μετοχές. Αν ποτέ θελήσουν να επιστρέψουν, θα πρέπει να πληρώσουν όποιο ποσό ισχύει όταν ζητήσουν την επιστροφή τους. Έχουν, κατά την εκτίμησή του, πολλά να χάσουν αν φύγουν.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies